77 ID

#

Ulazna vrata 77ID s dubinom okvira od 77mm drukčija su po tome što ne sadrže izolacijske letvice. Okvir se i u donjem dijelu okreće prema van pod kutom od 45 stupnjeva. To okviru daje čistu i jednostavnu liniju te se on zato može skladno ugraditi u svaku okolinu.

Toplinska provodljivost Ud jednaka je 1.0W/m2K (mjereno na vratima s jednim krilom 1530 x 2180 mm, Ug = 0.5 W/m2K, warm edge 0.05 W/m2K).

77ID se preporučuje s klasičnim profilima ili kao dio komplanarnog rješenja, čime postaje funkcionalno prihvatljiv u rezidencijalnim i ne-rezidencijalnim ambijentima. Dostupan je i u varijanti ležišta s trostrukom gumenom brtvom koja se preklapa s unutarnje strane da bi se optimizirao akustični učinak i zrakopropusnost.

S novom serijom mogu se stvoriti sve tipologije, i one s unutarnjim i one s vanjskim otvaranjem, s jednim ili dva krila, sa ili bez otvora iznad vrata. Razne verzije i kombinacije boja stakla i aluminijskih profila – od RAL boja do izgleda drva – pretvaraju 77ID vrata u pravi dodatak namještaju s kojima se kućni ili radni prostor može poosobiti ovisno o individualnom ukusu i zahtjevima.

Da bi se najbolje moguće stavio pod kontrolu “B-metal” efekt (fenomen fleksije profila s prekinutim toplinskim mostom pod utjecajem prekomjernih varijacija temperature), sve se poliamidne trake ugrađuju na krila tako da profili mogu prirodno ekspandirati. Testovi u zagrijanoj komori dali su zadovoljavajuće rezultate za rješenja s vanjskim otvaranjem i odlične rezultate za rješenja s unutarnjim otvaranjem.